Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2009

Παράταση για τα μέτρα υπέρ των εξαγωγέων πυρόπληκτων περιοχών ζητεί το επιμελητήριο

Την παράταση μέτρων «υπέρ των εξαγωγέων των πυρόπληκτων νομών» ζητά το Επιμελητήριο Αρκαδίας από τη διεύθυνση του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων Ο.Α.Ε.Π., μετά τη διαπίστωση ότι οι επιχειρηματίες εξαγωγείς δεν είχαν ενημερωθεί άμεσα για τα ευεργετικά μέτρα. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Παυλής στο αίτημά του, αναφέρεται στα 5 μέτρα υπέρ των εξαγωγέων των «πυρόπληκτων νομών» που είναι σε ισχύ από το Σεπτέμβριο του 2008 και θα λήξουν στις 31 Αυγούστου του 2009.
Ζητά να εξεταστεί η δυνατότητα παράτασης της ισχύος των μέτρων αυτών και μετά την παρέλευση της 31ης Αυγούστου, τουλάχιστον έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2009. Εξηγεί πως τα εν λόγω μέτρα παρουσιάσθηκαν και στους Αρκάδες επιχειρηματίες – εξαγωγείς κατά την ενημερωτική εκδήλωση που οργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με τον ΟΑΕΠ στην Τρίπολη στις 15 Οκτωβρίου και τότε διαπιστώθηκε ότι οι Αρκάδες εξαγωγείς δεν ήταν ενήμεροι γι‘ αυτά, με αποτέλεσμα να μην έχουν προβεί στην αξιοποίησή τους.
Ετσι, το Επιμελητήριο “λαμβάνοντας υπόψη την παράμετρο αυτή, καθώς και το γεγονός ότι οι αρκαδικές εξαγωγικές επιχειρήσεις είναι όλες Πολύ Μικρές ή Μικρές και εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τις δυσμενείς συνέπειες των πυρκαγιών του 2007 και παράλληλα την οικονομική κρίση που πλήττει όλη τη χώρα και ελάχιστα μέτρα έχουν ληφθεί για την στήριξή τους, ενώ κινδυνεύουν τώρα περισσότερο από ποτέ να μην πληρωθούν από τις επί πιστώσει πωλήσεις τους στο εξωτερικό, θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο για τις επιχειρήσεις αυτές να συνεχίσουν να ισχύουν τα ευεργετικά μέτρα του ΟΑΕΠ υπέρ των εξαγωγέων των πυρόπληκτων νομών“.

Πηγή: "Ελευθερία" Καλαμάτας 12-01-2009
http://www.eleftherianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: