Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2009

Τέρμα η “πίστωση” σε ασφαλισμένους του Δημοσίου από τους ιδιώτες γιατρούς της Αρκαδίας

Ανέστειλε επ‘ αόριστον τις συμβάσεις των μελών του με τον ΟΠΑΔ ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας, καθώς δεν έχουν καταβληθεί στους ιδιώτες γιατρούς δεδουλευμένα εδώ και πάνω από 10 μήνες. Στο εξής, οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου θα πληρώνουν οι ίδιοι τους γιατρούς και για οποιαδήποτε εξέταση, εργαστηριακή ή κλινική, θα διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΟΠΑΔ.
Μιλώντας στην “Ε“ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Γιώργος Παπασταματάκης, είπε πως ο ίδιος προχώρησε και σε εξώδικη πρόσκληση προς τον ΟΠΑΔ. Στο εξής πάντως, οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν τους γιατρούς και με την απόδειξη -βάσει κρατικού τιμολογίου- θα διεκδικούν τα λεφτά τους από τον Οργανισμό. Τόνισε ο πρόεδρος του Ι.Σ. πως θα συζητηθεί σοβαρά η παύση της αναστολής των συμβάσεων στην Αρκαδία μόνο εάν καταβληθούν τα δεδουλευμένα μέχρι το Σεπτέμβριο, εάν ληφθούν αποφάσεις για την εθνική συλλογική σύμβαση -που είναι πάγιο αίτημα χρόνων του ιατρικού κόσμου- και εάν βέβαια γίνει αναπροσαρμογή και ανακοστολόγηση των εργαστηριακών εξετάσεων Οπως τόνισε “μόνο τότε μπορούμε να καθίσουμε να συζητήσουμε“.
Οσον αφορά την... αναστολή της αναστολής των συμβάσεων, που αποφασίστηκε από μια μερίδα συλλόγων, ο κ. Παπασταματάκης τόνισε πως “εμείς είχαμε δεσμευτεί πως θα αναστέλλαμε και αναστείλαμε...”. Αναφορικά με άλλες πρακτικές που ακολουθούνται λέει πως “αυτά είναι μικροπολιτικά παιχνίδια εν όψει των εκλογών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου στις 7 Φεβρουαρίου. Ντροπής καμώματα και υπονομεύουν τον αγώνα μας“. Διευκρίνισε δε πως ούτε ο Σύλλογος της Αθήνας ούτε του Πειραιά ανέστειλαν την... αναστολή. Κ.Δ.

Πηγή: "Ελευθερία" Καλαμάτας 11-01-2009
http://www.eleftherianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: